Skupine

This image for Image Layouts addon

PRVA PLESNA SKUPINA

Skupina, v kateri plešejo plesalci z dolgoletnimi izkušnjami. Z zahtevnimi koreografijami se redno udeležujejo območnih, regijskih in državnih srečanj. Sodelujejo na različnih festivalih celega sveta, nastopajo na dogodkih širom Slovenije, na kulturnih prireditvah, kot del turistične ponudbe in promocije same Slovenije in še veliko več.

VODJA SKUPINE: Bojan Glaser

DRUGA PLESNA SKUPINA

V drugi skupini so plesalci, ki so osnove pridobili v začetniški, tretji skupini. Zato lahko začnejo spoznavati vedno težje korake, sestavljajo nove koreografije in se učijo že obstoječih. Prav tako se udeležujejo območnih, regijskih in državnih srečanj, nastopajo po Sloveniji in se s sovjimi nastopi udeležujejo pomembnih dogodkov za mesto Maribor. Tudi 2. skupina potuje po svetu, bodisi na bližnje festivale tod okrog, lahko pa tudi kam dlje.

VODJA SKUPINE: Anja Godec

This image for Image Layouts addon

TRETJA PLESNA SKUPINA

Začetniška skupina se z ljudskimi plesi sreča prvič. Z osvajanjem znanj polke, valčka in plesnih osnov se skozi vaje razvijajo v odlične plesalce, ki lahko napredujejo v 2. plesno skupino. Hkrati tudi oni spoznavajo lažje koreografije, plesne kombinacije in se morda naučijo tudi kakšno novo.
Tudi 3. skupina nastopa na različnih nastopih, saj tako pridobivajo plesno kilometrino in samozavest na odru.

VODJA SKUPINE: Rastko Samec

Vse plesne skupine pa skozi plesno sezono sodelujejo pri promocijskih akcijah, fotografiranju za koledar, pri izvajanju delavnic projekta Zapoj in zapleši z menoj, sodelujejo tudi na FolkArtu, festivalu v sklopu Festivala Lent, kot soorganizatorji in pomoč … Vse skupine pa vsako sezono zaključijo z letno produkcijo, na kateri povežejo vso znanje preteklega leta in tako napišejo še eno AFS zgodbo.

OTROŠKA SKUPINA

Otroška folklorna skupina Kulturno umetniškega društva Študent Maribor deluje od leta 2010, ko je društvo v svoje vrste prvič povabilo tudi najmlajše folklornike.

Število otrok se je od takrat, ko se je skupina prvič predstavila publiki, precej povečalo, tako da so v lanski sezoni v društvu delovale kar tri otroške skupine: mlajša, starejša ter mladinska folklorna skupina, v tej sezoni pa so nekateri mladinci napredovali v odraslo skupino in tako so otroci ponovno umeščeni v 2 plesni skupini.

VETERANSKA SKUPINA BELA KRIZANTEMA

Veterani KUD Študent smo se prvič zbrali ob 30 letnici društva, ko se je predstavilo več generacij plesalcev iz društvene zgodovine. Potem smo se srečevali občasno in vadili nove postavitve za vsakoletno srečanje veteranov v Bistrici ob Dravi.

Od 40 letnice društva, torej od leta 2004, pa smo pričeli z rednimi vajami tako, da smo program počasi dopolnjevali in širili. Plešemo predvsem plese vzhodne Štajerske vključno s Koroško, prekmurske in porabske plese. Smo skupina, ki pleše za veselje in rekreacijo.

GLASBENI SESTAV

AFS Študent redno skrbi za ohranjanje folklorne glasbe, brez katere zagotovo ne bi bilo zanimivih plesnih koreografij.

Uporabljamo zanimivo paleto ljudskih glasbil: različne harmonike, klarinete, violine, kontrabas, kitaro, čelo, piščali, lončeni bas, riflo, glavnik, oprekelj, različne tamburice.

Sodelujemo s priznanimi glasbeniki, raziskovalci, ki so aktivni predvsem na področju ljudske glasbe.

Zgodovina

»ENKRAT KUDOVEC – VEDNO KUDOVEC!«

Image
Image
Image

Biti KUD-ovec je privilegij. Tega se zavedajo in priznavajo tako aktualni kot tudi nekdanji člani KUD-a Študent, ki z veseljem obujajo spomine na svojo dejavnost pod »KUD-ovsko marelo«. In ravno oni so tisti, ki so svojo strast bodisi do petja ali folklorne dejavnosti prenesli na naslednje generacije …

Organiziranost

Upravni odbor AFS Študent

Skrbi za redno delo sekcije, sestavlja program dela sekcije, skrbi, da sekcija pripravlja in izvaja nastope, prireditve, gostovanja, zbira finančna sredstva za svoje delovanje. Prav tako predlaga Izvršnemu Odboru društva izvolitev častnih članov in podelitev odličij članom in predlaga Častnemu razsodišču črtanje ali izključitev članov iz društva.

Umetniški odbor AFS Študent

Sestavljajo ga umetniški vodja AFS Študent, vodje plesnih skupin in vodja glasbenega sestava. Skupaj sestavljajo program skupine in sodelujejo pri pripravi odrskih postavitev, s katerimi se skupina predstavlja na letnih koncertih, nastopih in gostovanjih.

Nadzorni odbor AFS Študent

Odbor bdi nad delom upravnega odbora, tako da redno pregleduje vsebinska in finančna poročila ter spremlja realizacijo zastavljenih vsebin.

AFS Študent

Akademska folklorna skupina Študent
Gosposvetska cesta 85
2000 Maribor
Slovenija

TRR: SI56 04173-0000694423
Nova KBM
Davčna št: 64563731

Kontakt

 

E-pošta: info@afs-student.si
 

Kontakt